Kontakt
Napisz do nas
Akademia Szkoleniowa
One More Time
www.onemoretime.pl
tel. +48 664 012 727
email: info@onemoretime.pl
Klikając przycisk "wyślij" potwierdzasz zapoznanie się z informacjami dot. przetwarzania danych osobowych oraz akceptujesz warunki
Dietoterapia w wybranych chorobach jelit
(szkolenie zawiera część teoretyczną oraz praktyczną)
Część pierwsza: Dietoterapia w chorobach zapalnych jelit
Czego dowiesz się podczas tej części?
- Czym jest wrzodziejące zapalenie jelita grubego oraz choroba Leśniowskiego-Crohna? Jakie są między nimi różnice?
- Jak odpowiednio dostosować dietoterapię do pacjenta z chorobą zapalną jelit?
Część druga: Pacjent z zespołem jelita drażliwego w gabinecie dietetyka
Czego dowiesz się podczas tej części?
- Czym charakteryzuje się pacjent z zespołem jelita drażliwego?
- Jak ułożyć odpowiedni jadłospis w zależności od postaci IBS?
Część trzecia: Mikrobiota jelitowa i probiotykoterapia - moda czy cenny kierunek badań?
Czego dowiesz się podczas tej części?
- Czym jest bariera i mikrobiota jelitowa?
- Co to dysbioza i przepuszczalność jelit? Czy sposób żywienia ma na nią wpływ?
- Probiotykoterapia w kontekście najnowszych badań.
Każdy kursant otrzyma materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Szkolenie prowadzi:
Anna Rychter
Czas trwania: 8h
Godzina: 10:00-18:00
Cena szkolenia: 279zł
Zniżka dla dwóch osób: 10%
Najbliższe szkolenia:
terminy wkrótce
Klikając przycisk "wyślij" potwierdzasz zapoznanie się z informacjami dot. przetwarzania danych osobowych oraz akceptujesz warunki regulaminu
Anna Rychter - Jest absolwentką dietetyki na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Prowadzi Poradnię Dietetyczną Plan Your Health. Organizowała i występowała podczas szeregu ogólnopolskich konferencji naukowych w tym m.in. IV ogólnopolska konferencja narodowa: Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych oraz Studenci Studentom III Konferencja Gastroenterologiczna. Wielokrotnie konsultowały się z Nią poznańskie szpitale i poradnie dietetyczne. Wiedzę, którą dzieli się podczas organizowanych szkoleń opiera na aktualnych badaniach medycznych. Dietetyk, dla którego żywienie jest pasją ale także misją. W swojej pracy zajmuje się głównie osobami otyłymi z powikłaniami metabolicznymi oraz chorobami tarczycy. Wierzy, że za pomocą dietoterapii może pomóc swoim pacjentom w odzyskaniu zdrowia.